| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kat14
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2018 23:44 Temat postu: Zabiegi na twarz i zabiegi na cellulit |
|
|
Zabiegi na twarz, to jedna z domen wszystkich klinik medycyny estetycznej, ponieważ twarz dla nas jest jednak dość ważna I oczywiście tam, gdzie mamy wybór i nie tylko redukcja zmarszczek, ale też inne zabiegi odmładzające twarz. Ale kiedy tu i ówdzie zaczną rosnąć boczki i pojawi się przykre "zjawisko" w różnych miejscach, to warto pomyśleć całkiem serio o czymś takim jak zabiegi na cellulit.
I chociaż tych zabiegów jest cała masa, to trzeba zawsze sprawdzić, czy w klinice medycyny estetycznej są rzeczywiście kosmetolodzy i co najmniej jeden dobry lekarz, czy jest to jakaś przysłowiowa "pani Zosia", która ma skończony tylko szybki kurs malowania paznokci i wzięła się teraz za poważne zabiegi. Inaczej może nas spotkać niemiła niespodzianka... _________________ "Jeśli zabijasz czas będziesz miał go coraz mniej"
Warto odwiedzić Bloga dla niepokornych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2018 23:44 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wasia
|
Wysłany: Pon Gru 24, 2018 14:48 Temat postu: |
|
|
Bardzo chętnie poddałabym się takiemu zabiegowi na cellulit - mam go za dużo i nie potrafię usunąć ani dietą ani treningami To byłoby naprawdę wskazane, bo wstydzę się chodzić na plaże. _________________ http://dlugopisypromocyjne.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ireneszus
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
loliek
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2019 21:45 Temat postu: |
|
|
Przy takich zabiegach ryzyko jest teraz coraz mniejsze, ponieważ coraz więcej osób jest wykwalifikowanych do ich przeprowadzania _________________ colway-sklep.com/pl/c/Hydro/20 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kat14
|
Wysłany: Pią Mar 08, 2019 22:34 Temat postu: |
|
|
To prawda, że w gabinecie kosmetycznym trochę strach, ale w klinice, gdzie wszystko odbywa się pod nadzorem lekarza, to już jest dość bezpieczne.
Zresztą teraz masa zabiegów prowadzona jest z zastosowaniem specjalistycznych urządzeń, jak np. modne ostatnio zabiegi na twarz Zaffiro gdzie ryzyko ograniczone jest do minimum.
Poza tym jest już wiele popularnych, choć jeszcze nieco droższych, zabiegów, które są znacznie lepsze niż kiedyś, bo nie trzeba ich tak często powtarzać.
Jeśli depilujesz nogi woskiem, to przecież to wcale nie jest obojętne, bo wbrew pozorom też można się nabawić różnych problemów od uczuleń i podrażnień aż do zakażenia nawet (choć znacznie rzadziej). A jeżeli skorzystasz z bezbolesnej i trwałej depilacji laserowej Motus AX, to zabieg powtórzysz dopiero za rok, bo coś tam zawsze odrośnie, ale przecież są miejsca (np wargi) gdzie małe włoski bardzo trudno usunąć, zwłaszcza w sposób trwały i wtedy laser jest najlepszym rozwiązaniem. _________________ "Jeśli zabijasz czas będziesz miał go coraz mniej"
|
| Powrót do góry |
|
 |
adcgrzes
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2019 14:47 Temat postu: |
|
|
Z jednej strony bałbym się poddać zabiegom medycyny estetycznej, ale jak widzę ich efekty to jednak jest to kuszące _________________ energia stała cena |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kat14
|
Wysłany: Wto Kwi 30, 2019 01:11 Temat postu: |
|
|
| ireneszus napisał: | | Ja bałbym się zabiegów na twarzy, bo bałbym się, że coś pójdzie nie tak |
Każdy chyba ma taką naturalną obawę, zwłaszcza przy pierwszej wizycie, ale później to mija (chyba zawsze, chociaż może u innych wolniej). Jeśli klinika medycyny estetycznej ma jakąś renomę, jak DeoBeauty na przykład, to ryzyko duże nie jest  _________________ "Jeśli zabijasz czas będziesz miał go coraz mniej"
|
| Powrót do góry |
|
 |
kat14
|
Wysłany: Nie Maj 05, 2019 00:48 Temat postu: |
|
|
| wasia napisał: | Bardzo chętnie poddałabym się takiemu zabiegowi na cellulit - mam go za dużo i nie potrafię usunąć ani dietą ani treningami To byłoby naprawdę wskazane, bo wstydzę się chodzić na plaże. |
Z tym wstydem, to też nie ma co przesadzać Idealne figury to są przeważnie wyłącznie w Photoshop-ie
Ale faktycznie dobrze jest chociaż przeprowadzić jakąś konsultację, nawet niezobowiązująco. Jeśli w dobrej klinice medycyny estetycznej, jak np DeoBeauty, ale też w swoim mieście można podobną znaleźć, jeśli do Skierniewic akurat za daleko. Są też telefony, zadzwonić, pogadać z doświadczonym lekarzem, albo bardzo dobrą kosmetyczką, która w takiej klinice pracowała przez kilka lat przynajmniej. Wtedy łatwiej podjąć decyzję, co dalej i czy dieta będzie wystarczająca  _________________ "Jeśli zabijasz czas będziesz miał go coraz mniej"
|
| Powrót do góry |
|
 |
lajkamil
|
Wysłany: Nie Maj 05, 2019 22:57 Temat postu: |
|
|
Ja osobiście boję się zwykłego pobierania krwi, a co dopiero takich poważnych zabiegów _________________ prawnik gniezno |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kat14
|
Wysłany: Czw Maj 09, 2019 02:17 Temat postu: |
|
|
Eee tam, nie ma co przesadzać. Poważne zabiegi to jakaś liposukcja klasyczna czy coś w tym rodzaju, a nie zwykła depilacja laserowa czy jakieś zabiegi modelujące sylwetkę albo poprawiające owal twarzy. To wszystko jest już przecież sprawdzone i ma dość długą tradycję, także w Polsce zresztą. Ale rozumiem, bo lęk niektórzy mają nawet przed kosmetyczką  _________________ "Jeśli zabijasz czas będziesz miał go coraz mniej"
|
| Powrót do góry |
|
 |
powerofheart
|
Wysłany: Pon Maj 13, 2019 23:36 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o twarz, to ja zdecydowanie polecam zabieg mezoterapii! Ja zapisałam się na niego do https://www.medessence.pl/medycyna-estetyczna-warszawa/ i jestem bardzo zadowolona z efektów. Moja skóra wreszcie odzyskała sprężystość, jest jędrna i wygląda znacznie młodziej Nawet mój mąż od razu zauważył, że wyglądam dużo lepiej i jakby mi odjęli z 10 lat!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kat14
|
Wysłany: Czw Maj 30, 2019 01:22 Temat postu: |
|
|
| powerofheart napisał: | | Jeśli chodzi o twarz, to ja zdecydowanie polecam zabieg mezoterapii! (...) |
Zgadzam się! To jest też bardzo fajny i skuteczny zabieg. Oczywiście, nie jedyny, bo już pisałam, że przecież można pogadać na spokojnie z doświadczonym fachowcem, kosmetologiem, tak jak to się robi w DeoBeauty. Zawsze coś doradzą  _________________ "Jeśli zabijasz czas będziesz miał go coraz mniej"
|
| Powrót do góry |
|
 |
coker
|
Wysłany: Czw Cze 20, 2019 17:38 Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie warto jest dbać o zdrową skórę, dzięki temu możemy uniknąć problemów w przyszłości. Jeżeli ktoś z was ma problemy skórne to polecam poczytać na http://kartuzy.info/wiadomosc,39020,W-trosce-o-piekna-skore.html o tym i może zastosować jakieś porady które tam przedstawiają  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karolktw
|
Wysłany: Pon Cze 24, 2019 11:08 Temat postu: |
|
|
Medycyna estetyczna coraz bardziej się rozwija, więc takie zabiegi niedługo będą na porządku dziennym _________________ kursy walut |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ukiduchy
|
Wysłany: Sob Cze 29, 2019 22:06 Temat postu: |
|
|
Ja nie jestem przekonany co do takich zabiegów, ale może niesłusznie _________________ acricom.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sob Cze 29, 2019 22:06 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |