Forum ul. Generała Tadeusza Pełczyńskiego Strona Główna ul. Generała Tadeusza Pełczyńskiego
forum mieszkańców osiedli osi ulicy Pełczyńskiego

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zdrowie
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ul. Generała Tadeusza Pełczyńskiego Strona Główna -> Artykuły prasowe, relacje TV, linki dot. ul. Pełczyńskiego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lina664

PostWysłany: Sro Sie 19, 2020 17:22    Temat postu: Zdrowie Odpowiedz z cytatem

Najcenniejszą w życiu jest zdrowie i każdy kto chociaż na chwilę stracił je z oczy ten doskonale o tym wie. Regularne badania są tu kluczem do działania i pozwalają poznać nasz obecny stan zdrowia. Jeśli więc chcesz dowiedzieć się co tak naprawdę dzieje się z Twoim ciałem postaw na badanie glukozy w przypadku występowania cukrzycy. Taka wiadomość jest niezwykle istotna, aby móc zrobić kolejny krok do przodu.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sro Sie 19, 2020 17:22    Temat postu:

Powrót do góry
ynos89

PostWysłany: Sro Wrz 23, 2020 13:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, zdrowie jest bardzo ważne! Jednakże trzeba patrzeć na nie szerzej. Moim zdaniem lepiej jest zapobiegać niż leczyć. Żeby móc to zrobić, trzeba mieć najpierw wiedzę. Jak się okazuje, nawet kamienie w nerkach mogą mieć wiele przyczyn. Dlatego warto dowiedzieć się o tym zawczasu. Osobiście polecam zerknąć do tego https://www.dbajonerki.pl/schorzenia-nerek/kamica-nerkowa materiału. Dużo przydatnych informacji podanych w przystępny sposób. Lepiej jest poczytać, żeby potem omijać problemy związane ze zdrowiem.
Powrót do góry
Mankosa

PostWysłany: Pią Paź 02, 2020 11:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też jestem zdania, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Ale życie w ciągłym biegu powoduje, że po pierwsze nie mamy czasu na regularne badania, a po drugie ciągle się stresujemy. A stres to taki mały, cichy zabójca...
Powrót do góry
sabina35

PostWysłany: Sro Sty 13, 2021 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja dbam o swoje zdrowie oczu nosząc okulary korekcyjne i jestem z tego bardzo zadowolona. Wybrałam model BURBERRY z tego sklepu internetowego tutaj https://eyewear24.net/product-pol-29981-Okulary-Korekcyjne-Burberry-Be-2261-3659.html . Cechą charakterystyczną tego modelu są oprawki koloru BLACK/LIGHT GOLD.
Morgani

PostWysłany: Wto Sty 26, 2021 11:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie można jednak zapominać o zdrowym śnie. Niestety, ale wiele osób w tym szczególnie starszych ma z tym problem. Powiem wam jednak, że ostatnio czytałam artykuł, w którym przedstawione były sposoby na lepszy sen. Mam teraz na myśli ten https://melatonina.pl/akademia-snu/bezsennosc-u-osob-starszych/higiena-snu materiał. Jeżeli macie w swoim otoczeniu seniorów, to warto przeczytać i zasugerować drobne zmiany (np. unikaj drzemek w ciągu dnia, czy prowadź regularny tryb życia) wpływające pozytywnie na sen.
Powrót do góry
andrea8

PostWysłany: Nie Lut 28, 2021 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze... A czy orientujecie się też w takich kwestiach, jak pierwsza pomoc przy zranieniach? Co robić, gdy dojdzie do zranienia. Bo to też jest ważne, aby nie doszło do jakiegoś zakażenia. Bakterie nie mogą się dostać w głąb, także trzeba wiedzieć jak zaradzić.
Powrót do góry
StaryBolszewik

PostWysłany: Pią Kwi 09, 2021 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdrowie to jest coś bardzo ważnego. Dlatego codziennie biorę specjalistyczne witaminy!!!
Konery

PostWysłany: Sro Mar 09, 2022 15:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest wiele aspektów, które warto w tym miejscu wziąć pod uwagę. Na stronie https://perukikrakow.pl/peruki-kielce/ czytałem trochę na temat różnego rodzaju peruk. Mam wrażenie, że w przypadku osób cierpiących na niektóre choroby, mogłoby być to ułatwieniem pod kątem psychicznym. Macie tutaj jakieś własne doświadczenia? Wydaje mi się to ważnym tematem.
Powrót do góry
skupwlosow

PostWysłany: Pon Maj 02, 2022 14:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej, ciekawe podejście do tematu Very Happy
-
Skup Włosów
Powrót do góry
Kinga458

PostWysłany: Wto Maj 10, 2022 12:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Psychoterapia to nie tylko metoda leczenia zaburzeń psychiki.
Polecam psychoterapia chrześcijańska online
Powrót do góry
Anabell

PostWysłany: Czw Maj 12, 2022 12:26    Temat postu: Re: Zdrowie Odpowiedz z cytatem

lina664 napisał:
Najcenniejszą w życiu jest zdrowie i każdy kto chociaż na chwilę stracił je z oczy ten doskonale o tym wie. Regularne badania są tu kluczem do działania i pozwalają poznać nasz obecny stan zdrowia. Jeśli więc chcesz dowiedzieć się co tak naprawdę dzieje się z Twoim ciałem postaw na badanie glukozy w przypadku występowania cukrzycy. Taka wiadomość jest niezwykle istotna, aby móc zrobić kolejny krok do przodu.

Co prawda to prawda, nie lekceważcie cukrzycy, bo mogą wystąpić powikłania, np. neuropatia. Gdyby nie powtarzający się problem z drętwieniem nóg https://venoflex.pl/dretwienie-nog-mozliwe-przyczyny-i-sposoby-na-dretwiejace-nogi/ to nawet bym nie wiedziała, że nabawiłam się takiej choroby. A z tego, co mówił lekarz, mogło dojść nawet do utraty czucia czy uszkodzenia nerwów, także szczęście w nieszczęściu, że poszłam na badania...
Powrót do góry
malkontentis

PostWysłany: Wto Maj 17, 2022 00:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uważam, że dużo lepiej się wybrać do Warszawy, do Centrum Medycznego Gamma. Posiadają dwie placówki, a w tej przy ul. Broniewskiego - szpital. Przejdziesz tam zabieg operacyjny i rehabilitację. Dodatkowo możesz płacić w ratach i zapisać się online. Wszystkie działania w ichniejszej placówce są podejmowane z myślą o dobru pacjenta.
Powrót do góry
krystynaxx

PostWysłany: Sro Cze 15, 2022 08:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powiem wam, że ja przez długi czas starałam się o dziecko i niestety bezskutecznie. Niedawno znalazłam https://parens.pl/ i tutaj wreszcie się udało, lekarze zajęli się mną fantastycznie, odbyły się wszystkie badania, leczenie i po niedługim czasie zostałam mamą
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
Kinga458

PostWysłany: Pią Cze 17, 2022 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polecam psychoterapia chrześcijańska online
Zdrowie psychiczne stanowi równowagę w naszym organizmie
Powrót do góry
zebra

PostWysłany: Pon Lip 11, 2022 14:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiecie jak rozpoznać, że dziecko sięga po narkotyki? Ja nie wiedziałam, ale teraz po przeczytaniu tego artykułu https://psychoterapiacotam.pl/jak-rozpoznac-ze-dziecko-siega-po-narkotyki/ już wiem i gorąco polecam przeczytać.
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pon Lip 11, 2022 14:48    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ul. Generała Tadeusza Pełczyńskiego Strona Główna -> Artykuły prasowe, relacje TV, linki dot. ul. Pełczyńskiego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3
Skocz do: