Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lina664
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2020 17:22 Temat postu: Zdrowie |
|
|
Najcenniejszą w życiu jest zdrowie i każdy kto chociaż na chwilę stracił je z oczy ten doskonale o tym wie. Regularne badania są tu kluczem do działania i pozwalają poznać nasz obecny stan zdrowia. Jeśli więc chcesz dowiedzieć się co tak naprawdę dzieje się z Twoim ciałem postaw na badanie glukozy w przypadku występowania cukrzycy. Taka wiadomość jest niezwykle istotna, aby móc zrobić kolejny krok do przodu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklama
|
Wysłany: Sro Sie 19, 2020 17:22 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
ynos89
|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2020 13:53 Temat postu: |
|
|
Oczywiście, zdrowie jest bardzo ważne! Jednakże trzeba patrzeć na nie szerzej. Moim zdaniem lepiej jest zapobiegać niż leczyć. Żeby móc to zrobić, trzeba mieć najpierw wiedzę. Jak się okazuje, nawet kamienie w nerkach mogą mieć wiele przyczyn. Dlatego warto dowiedzieć się o tym zawczasu. Osobiście polecam zerknąć do tego https://www.dbajonerki.pl/schorzenia-nerek/kamica-nerkowa materiału. Dużo przydatnych informacji podanych w przystępny sposób. Lepiej jest poczytać, żeby potem omijać problemy związane ze zdrowiem. |
|
Powrót do góry |
|
|
Mankosa
|
Wysłany: Pią Paź 02, 2020 11:12 Temat postu: |
|
|
Też jestem zdania, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Ale życie w ciągłym biegu powoduje, że po pierwsze nie mamy czasu na regularne badania, a po drugie ciągle się stresujemy. A stres to taki mały, cichy zabójca... |
|
Powrót do góry |
|
|
sabina35
|
|
Powrót do góry |
|
|
Morgani
|
Wysłany: Wto Sty 26, 2021 11:08 Temat postu: |
|
|
Nie można jednak zapominać o zdrowym śnie. Niestety, ale wiele osób w tym szczególnie starszych ma z tym problem. Powiem wam jednak, że ostatnio czytałam artykuł, w którym przedstawione były sposoby na lepszy sen. Mam teraz na myśli ten https://melatonina.pl/akademia-snu/bezsennosc-u-osob-starszych/higiena-snu materiał. Jeżeli macie w swoim otoczeniu seniorów, to warto przeczytać i zasugerować drobne zmiany (np. unikaj drzemek w ciągu dnia, czy prowadź regularny tryb życia) wpływające pozytywnie na sen. |
|
Powrót do góry |
|
|
andrea8
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2021 21:24 Temat postu: |
|
|
Dobrze... A czy orientujecie się też w takich kwestiach, jak pierwsza pomoc przy zranieniach? Co robić, gdy dojdzie do zranienia. Bo to też jest ważne, aby nie doszło do jakiegoś zakażenia. Bakterie nie mogą się dostać w głąb, także trzeba wiedzieć jak zaradzić. |
|
Powrót do góry |
|
|
StaryBolszewik
|
|
Powrót do góry |
|
|
Konery
|
Wysłany: Sro Mar 09, 2022 15:12 Temat postu: |
|
|
Jest wiele aspektów, które warto w tym miejscu wziąć pod uwagę. Na stronie https://perukikrakow.pl/peruki-kielce/ czytałem trochę na temat różnego rodzaju peruk. Mam wrażenie, że w przypadku osób cierpiących na niektóre choroby, mogłoby być to ułatwieniem pod kątem psychicznym. Macie tutaj jakieś własne doświadczenia? Wydaje mi się to ważnym tematem. |
|
Powrót do góry |
|
|
skupwlosow
|
Wysłany: Pon Maj 02, 2022 14:05 Temat postu: |
|
|
Hej, ciekawe podejście do tematu
-
Skup Włosów |
|
Powrót do góry |
|
|
Kinga458
|
|
Powrót do góry |
|
|
Anabell
|
Wysłany: Czw Maj 12, 2022 12:26 Temat postu: Re: Zdrowie |
|
|
lina664 napisał: | Najcenniejszą w życiu jest zdrowie i każdy kto chociaż na chwilę stracił je z oczy ten doskonale o tym wie. Regularne badania są tu kluczem do działania i pozwalają poznać nasz obecny stan zdrowia. Jeśli więc chcesz dowiedzieć się co tak naprawdę dzieje się z Twoim ciałem postaw na badanie glukozy w przypadku występowania cukrzycy. Taka wiadomość jest niezwykle istotna, aby móc zrobić kolejny krok do przodu. |
Co prawda to prawda, nie lekceważcie cukrzycy, bo mogą wystąpić powikłania, np. neuropatia. Gdyby nie powtarzający się problem z drętwieniem nóg https://venoflex.pl/dretwienie-nog-mozliwe-przyczyny-i-sposoby-na-dretwiejace-nogi/ to nawet bym nie wiedziała, że nabawiłam się takiej choroby. A z tego, co mówił lekarz, mogło dojść nawet do utraty czucia czy uszkodzenia nerwów, także szczęście w nieszczęściu, że poszłam na badania... |
|
Powrót do góry |
|
|
malkontentis
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2022 00:26 Temat postu: |
|
|
Uważam, że dużo lepiej się wybrać do Warszawy, do Centrum Medycznego Gamma. Posiadają dwie placówki, a w tej przy ul. Broniewskiego - szpital. Przejdziesz tam zabieg operacyjny i rehabilitację. Dodatkowo możesz płacić w ratach i zapisać się online. Wszystkie działania w ichniejszej placówce są podejmowane z myślą o dobru pacjenta. |
|
Powrót do góry |
|
|
krystynaxx
|
Wysłany: Sro Cze 15, 2022 08:50 Temat postu: |
|
|
Powiem wam, że ja przez długi czas starałam się o dziecko i niestety bezskutecznie. Niedawno znalazłam https://parens.pl/ i tutaj wreszcie się udało, lekarze zajęli się mną fantastycznie, odbyły się wszystkie badania, leczenie i po niedługim czasie zostałam mamą |
|
Powrót do góry |
|
|
Kinga458
|
|
Powrót do góry |
|
|
zebra
|